W zdrowym ciele zdrowy duch - zmagania konkursowe w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Nowosielcach

Opublikowano:
Autor:

W zdrowym ciele zdrowy duch - zmagania konkursowe w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Nowosielcach - Zdjęcie główne
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Wiadomości Piąta edycja regionalnego konkursu "W zdrowym ciele zdrowy duch" już za nami. ZSCKR w Nowosielcach.

Zmagania konkursowe miały miejsce 21 lutego w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Nowosielcach. Tegoroczny konkurs był  współorganizowany przez Instytut Rolnictwa Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej w Sanoku, a jego temat brzmiał "Wpływ żywności modyfikowanej na zdrowie człowieka".

Zebranych gości powitał Józef Gocko, dyrektor szkoły, oraz poseł na Sejm RP Piotr Uruski.

- Konkurs polegał na wykonaniu plakatu i opracowaniu multimedialnej prezentacji związanej z tematem - mówi Agnieszka Wiśniewska, nauczyciel przedmiotów gastronomicznych. - W zmaganiach udział wzięło 12 drużyn dwuosobowych z 11 szkół: z Beska, Długiego, Niebieszczan, Pobiedna, Strachociny, Trepczy, Zarszyna oraz Szkoły Podstawowe nr 1, nr 3, nr 8 oraz nr 9 z Sanoka.

Pierwsze miejsce zajęły uczennice: Natalia Biel i Kamila Tokarz z SP w Pobiednie. Na drugim miejscu uplasowały się Aleksandra Sikorowicz i Klaudia Miazga z SP w Zarszynie, zaś trzecie miejsce przypadło Gabrieli Adamiak i Aleksandrze Marczak z SP w Strachocinie.

Laureatami za wykonanie najładniejszego plakatu zostali uczniowie ze szkoły SP nr 8 w Sanoku: Dawid Dmitrzak i Patrycja Wójcik.

- Uczestnicy prezentowali bardzo wysoki poziom wiedzy i w atrakcyjny sposób przedstawiali swoje plakaty - zaznacza Małgorzata Bienia, współorganizatorka konkursu, nauczycielka przedmiotów gastronomicznych. - Wszyscy uczniowie otrzymali dyplomy i cenne nagrody książkowe, a ich opiekunowie podziękowania za zmobilizowanie młodzieży do podjęcia wyzwania.

Konkurs uatrakcyjniła prelekcja wygłoszona przez studentki PWSZ w Sanoku nt. zasad prawidłowego żywienia oraz pokaz sztuki carvingu w owocach i warzywach, prezentowany przez uczennice kl. 3 technikum żywienia i usług gastronomicznych.

- Konkurs przebiegał w bardzo miłej atmosferze, na wysokim poziomie, a zakończył się deklaracją nauczycieli o kolejnym, przyszłorocznym uczestnictwie. Wszystkim osobom zaangażowanym w nasze przedsięwzięcie organizatorzy serdecznie dziękują - dodaje Agnieszka Wiśniewska.

Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE