reklama

Fotografia Julii Hydzik z SP Kostarowce wśród najlepszych prac na Podkarpaciu!

Opublikowano: Aktualizacja: 
Autor: | Zdjęcie: Gmina Sanok

Fotografia Julii Hydzik z SP Kostarowce wśród najlepszych prac na Podkarpaciu! - Zdjęcie główne
Zobacz
galerię
10
zdjęć

foto Gmina Sanok

reklama
Udostępnij na:
Facebook
WiadomościUczennica Szkoły Podstawowej im. św. Andrzeja Boboli w Kostarowcach, Julia Hydzik, zdobyła wyróżnienie w Konkursie Fotograficznym dla Dzieci i Młodzieży „Kuchnia Regionalna Podkarpacia”. Organizatorem wydarzenia było Kuratorium Oświaty w Rzeszowie, które zaprosiło uczestników do wykonania zdjęcia potrawy charakterystycznej dla regionu wraz z jej opisem.
reklama

Praca Julii, zatytułowana „Bieszczadzkie Proziaki”, została doceniona przez jury konkursowe za kreatywność, walory artystyczne oraz przemyślany opis. Wyróżnienie to stawia uczennicę w gronie 15 najlepszych uczestników z całego województwa podkarpackiego.

reklama

Warsztaty kulinarne dla wyróżnionych szkół

Nagrodą w konkursie były warsztaty kulinarne, zorganizowane przez Zespół Szkół Gospodarczych w Rzeszowie. Uczniowie ze szkoły w Kostarowcach mieli okazję zamienić się w prawdziwych kucharzy. Podczas zajęć, pod okiem profesjonalistów, zdobywali nowe umiejętności kulinarne oraz uczyli się pracy zespołowej.

W trakcie warsztatów przygotowano między innymi:

  • tradycyjne proziaki,
  • aromatyczny rzeszowski żurek,
  • świąteczne pierniczki.
Zajęcia obejmowały zarówno część teoretyczną, jak i praktyczną – od poznawania regionalnych produktów, przez techniki przygotowywania potraw, aż po wspólne degustacje. Efekty pracy młodych kucharzy zachwyciły smakiem i estetyką wykonania.

reklama

Wyróżnienie dla Julii Hydzik – inspiracja do dalszego rozwoju

Wyróżnienie dla Julii Hydzik to wielki powód do dumy dla społeczności Szkoły Podstawowej w Kostarowcach. Jej zaangażowanie, kreatywność i umiejętności fotograficzne pozwoliły osiągnąć tak znaczący sukces na poziomie wojewódzkim.

Gratulujemy Julii oraz wszystkim uczniom, którzy wzięli udział w warsztatach. Zdobyte doświadczenia i nowe umiejętności kulinarne z pewnością staną się inspiracją do rozwijania pasji kulinarnych oraz odkrywania bogactwa kuchni regionalnej Podkarpacia.Konkurs „Kuchnia Regionalna Podkarpacia” nie tylko promuje tradycyjne potrawy regionu, ale także daje dzieciom i młodzieży możliwość rozwijania kreatywności oraz zdobywania praktycznych umiejętności. Praca Julii Hydzik jest dowodem na to, że młode talenty potrafią w niezwykły sposób łączyć sztukę fotograficzną z pasją do lokalnych tradycji kulinarnych.

reklama

Serdecznie gratulujemy i życzymy kolejnych sukcesów!

reklama
WRÓĆ DO ARTYKUŁU
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ

Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM

e-mail
hasło

Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama
reklama
logo