Praca Julii, zatytułowana „Bieszczadzkie Proziaki”, została doceniona przez jury konkursowe za kreatywność, walory artystyczne oraz przemyślany opis. Wyróżnienie to stawia uczennicę w gronie 15 najlepszych uczestników z całego województwa podkarpackiego.
reklama
Warsztaty kulinarne dla wyróżnionych szkół
Nagrodą w konkursie były warsztaty kulinarne, zorganizowane przez Zespół Szkół Gospodarczych w Rzeszowie. Uczniowie ze szkoły w Kostarowcach mieli okazję zamienić się w prawdziwych kucharzy. Podczas zajęć, pod okiem profesjonalistów, zdobywali nowe umiejętności kulinarne oraz uczyli się pracy zespołowej.W trakcie warsztatów przygotowano między innymi:
- tradycyjne proziaki,
- aromatyczny rzeszowski żurek,
- świąteczne pierniczki.
reklama
Wyróżnienie dla Julii Hydzik – inspiracja do dalszego rozwoju
Wyróżnienie dla Julii Hydzik to wielki powód do dumy dla społeczności Szkoły Podstawowej w Kostarowcach. Jej zaangażowanie, kreatywność i umiejętności fotograficzne pozwoliły osiągnąć tak znaczący sukces na poziomie wojewódzkim.Gratulujemy Julii oraz wszystkim uczniom, którzy wzięli udział w warsztatach. Zdobyte doświadczenia i nowe umiejętności kulinarne z pewnością staną się inspiracją do rozwijania pasji kulinarnych oraz odkrywania bogactwa kuchni regionalnej Podkarpacia.Konkurs „Kuchnia Regionalna Podkarpacia” nie tylko promuje tradycyjne potrawy regionu, ale także daje dzieciom i młodzieży możliwość rozwijania kreatywności oraz zdobywania praktycznych umiejętności. Praca Julii Hydzik jest dowodem na to, że młode talenty potrafią w niezwykły sposób łączyć sztukę fotograficzną z pasją do lokalnych tradycji kulinarnych.
reklama
Serdecznie gratulujemy i życzymy kolejnych sukcesów!
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.