Zagrożenie:
W produkcie zbadanym przez Państwową Inspekcję Sanitarną stwierdzono zawartość dwutlenku siarki powyżej 10 mg/kg, co wymaga stosownej informacji na opakowaniu dotyczącej obecności składnika alergennego. Na etykiecie produktu nie umieszczono odpowiedniej informacji dotyczącej obecności składnika alergennego – dwutlenku siarki. Spożycie produktu przez osoby z alergią na dwutlenek siarki i siarczyny może wywołać u nich reakcję alergenną.
Szczegóły dotyczące produktu:
Produkt: Ekstra chrupiące Bonitki z dodatkiem czekolady. Herbatniki maślano-kakaowe
z dodatkiem czekolady
Producent: wyprodukowano dla: Jeronimo Martins Polska S.A., ul. Żniwna 5, 62-025 Kostrzyn przez: Koestlin d.d. Biscuits Wafers Factory Slavonska Cesta 2 a, Bjelovar, Chorwacja na zlecenie Backerei Dahlhoftt Polonia Sp. z o.o., ul. Bażantów 1, 40-663 Katowice
Numer partii: L 147
Data minimalnej trwałości: 23.07.2020