Bakterie zostały wykryte na powierzchni jajek, klasa świeżości A, kategoria wagowa M – średnie z terminem przydatności do spożycia do 12.05.2019. kod na skorupkach (3PL02181303)
Jak zaznacza GIS, sklepy, w których pobrano próbki do analizy już wycofały wszystkie jaja ze sprzedaży. Ale zagrożenie wciąż istnieje. Nie należy spożywaj jaj szczególnie na surowo. Bakterie obecne na powierzchni skorupek mogą zostać przeniesione na inne powierzchnie w wyniku kontaktu z zanieczyszczonymi jajami.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.