Reklama

UWAGA: Salmonella na jajkach - GIS wydało ostrzeżenie!

Opublikowano: Ostatnia modyfikacja:
Autor:

UWAGA: Salmonella na jajkach - GIS wydało ostrzeżenie! - Zdjęcie główne

UDOSTĘPNIJ NA: UDOSTĘPNIJ NA:

Przeczytaj również:

Wiadomości Na powierzchni jajek „ Świeże jaja Wojciechowicz” wykryto bakterie Salmonelli. Jajek nie wolno spożywać, ponieważ może to doprowadzić do poważnego uszczerbku na zdrowiu.

Bakterie zostały wykryte na powierzchni jajek, klasa świeżości A, kategoria wagowa M – średnie z terminem przydatności do spożycia do 12.05.2019. kod na skorupkach (3PL02181303)

Jak zaznacza GIS, sklepy, w których pobrano próbki do analizy już wycofały wszystkie jaja ze sprzedaży. Ale zagrożenie wciąż istnieje. Nie należy spożywaj jaj szczególnie na surowo. Bakterie obecne na powierzchni skorupek mogą zostać przeniesione na inne powierzchnie w wyniku kontaktu z zanieczyszczonymi jajami.

UDOSTĘPNIJ NA: UDOSTĘPNIJ NA:
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy