Reklama
Główna
Najnowsze
Logowanie
UWAGA! GIS wydał ostrzeżenie: Salmonella na powierzchni skorupek jaj
Inspekcja sanitarna wycofuje jajka z Biedronki!
Jajka z salmonellą. Producent zwraca pieniądze!
UWAGA! Groźna bakteria w pieprzu. Sprawdź, czy masz go w kuchni
UWAGA! Filety z kurczaka z Salmonellą! Jeśli je kupiłeś, wyrzuć bezwzględnie! Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności. Nie należy spożywać produktów z partii objętej komunikatem, w szczególności bez odpowiedniej obróbki termicznej. W przypadku wystąpienia objawów zatrucia pokarmowego po spożyciu, wyżej wymienionego produktu, należy skontaktować się z lekarzem. (...)
UWAGA! Escherichia coli i Salmonella w produktach mięsnych z Biedronki! W wyniku działań urzędowych Państwowej Inspekcji Sanitarnej wykryto Escherichia coli wytwarzające toksynę Shiga (STEC) w 1 z 5 badanych próbek produktu: „Tatar wołowy. Kraina Mięs” oraz Salmonella spp. w 2 z 5 badanych próbek mięsa z indyka na kotlety. (...)
SANOK: Spotkanie z rodzicami dzieci z przedszkola w którym doszło do zakażenia salmonellą Dyrektor Publicznego Przedszkola Samorządowego nr 3 Małgorzata Pietrzycka zaprasza rodziców dzieci uczęszczających do placówki na spotkanie, które odbędzie się 4 listopada br. (poniedziałek) o godz. 16.00 w sali gimnastycznej Szkoły Podstawowej nr 1 przy ul. Alei Szwajcarii 5.(wejście od strony (...)
WAŻNE! Groźna salmonella. Co powinieneś o niej wiedzieć PAŁECZKI SALMONELLI to drobnoustroje, które w Polsce są najczęstszym powodem bakteryjnych zakażeń układu pokarmowego. Salmonella to rodzaj bakterii Gram-ujemnych. Dzieli się je na dwa podstawowe gatunki, z których Salmonella enterica jest gatunkiem odpowiedzialnym za choroby ludzi i zwierząt. (...)
Salmonella przyczyną zatrucia pokarmowego w Sanoku Dzisiaj Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny Sanoku wydał komunikat w w sprawie wystąpienia zbiorowego zatrucia pokarmowego w Samorządowy Przedszkolu Nr 3, 38-500 Sanok ul. Podgórze 26 oraz jego Oddziale w Sanoku przy ul. Kochanowskiego 2. Badania potwierdziły, że przyczyną zatrucia była (...)
UWAGA: Salmonella w przyprawach! Główny Inspektor Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Wykryto bakterie Salmonella Typhimurium w produkcie „Gorczyca biała cała” 30 g marki Prymat. (...)
UWAGA: Salmonella na jajkach - GIS wydało ostrzeżenie! Na powierzchni jajek „ Świeże jaja Wojciechowicz” wykryto bakterie Salmonelli. Jajek nie wolno spożywać, ponieważ może to doprowadzić do poważnego uszczerbku na zdrowiu. (...)