Reklama

Opublikowano: sob, 18 sty 2020 15:12
Autor:

Wielki protest pielęgniarek z CAŁEJ POLSKI w Rzeszowie! [FILM FOTO OŚWIADCZENIE] - Zdjęcie główne
UDOSTĘPNIJ NA: UDOSTĘPNIJ NA:

Przeczytaj również:

Wiadomości W sobotę, 18 stycznia rozpoczął się wielki ogólnopolski protest pielęgniarek w Rzeszowie. Pielęgniarki są zbulwersowane warunkami pracy w rzeszowskim szpitalu wojewódzkim. Oliwy do ognia dolał sposób, w jaki dyrektor placówki zwolnił przewodniczącą i wiceprzewodniczącą ZPOA.

Dlaczego w ogóle została zorganizowana Wielka Manifestacja? Pielęgniarskie organizacje związkowe są zbulwersowane warunkami pracy w rzeszowskim szpitalu wojewódzkim. Oliwy do ognia dolał sposób, w jaki dyrektor placówki zwolnił przewodniczącą i wiceprzewodniczącą Zakładowej Organizacji Związkowej Związku Pielęgniarek Operacyjnych i Anestezjologicznych. Jego zdaniem powodem było "ciężkie naruszenie podstawowych obowiązków".

– Manifestacja organizowana przez dwa Zakładowe Organizacje Związkowe: OZZPiP oraz ZPOA, która ma na celu wyrażenie niezadowolenia z warunków pracy, jakie są w Klinicznym Szpitalu Wojewódzkim nr 2 w Rzeszowie oraz ze sposobu bezprawnego traktowania przedstawicieli związków zawodowych (pielęgniarek) przez Dyrektora Szpitala Krzysztofa Bałatę

- czytamy na(...)
   CZYTAJ WIĘCEJ, ZOBACZ FILM I OŚWIADCZENIE >>

UDOSTĘPNIJ NA: UDOSTĘPNIJ NA:
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.