reklama

Warzywna ewolucja

Opublikowano:
Autor:

Warzywna ewolucja - Zdjęcie główne
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

WiadomościKuchnia wegetariańska zyskuje na popularności. Potrawy z warzyw i roślin bez mięsnych dodatków coraz częściej goszczą na naszych stołach.

Okazuje się, że wegetariańskie dania można podzielić na cztery rodzaje: tradycyjne jedzenie, produkty sojowe, substytuty mięsa oraz substytuty nabiału. W kuchni wegetariańskiej stosujemy zboża, grzyby, warzywa, owoce, rośliny strączkowe, przyprawy, zioła, orzechy, nasiona i glony. Można również jeść mleko i jego przetwory, jajka i miód.

W najnowszym wydaniu naszego tygodnika prezentujemy Państwu potrawy wegetariańskie proponowane przez gospodynie ze Stowarzyszenia 50+ w Komańczy. Nasi czytelnicy mogą się dowiedzieć, jak przygotować smalec wegetariański, jaglany pasztet dyniowy z czarnuszką, pastę z dyni i ciecierzycy, taboule z papryką i pomidorem oraz piernik dyniowy.

Stowarzyszenie 50+ w Komańczy zarejestrowano w tym roku w oparciu o działające od 5 lat Koło Seniora 50+. Grupa liczy obecnie około 25 członków i prowadzi wiele różnych działań mających na celu aktywizację ludzi starszych.

Więcej w 39 numerze Tygodnika Korso Gazeta Sanocka

Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ

Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM

e-mail
hasło

Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

logo