Reklama

10 miejsc gdzie serwują najlepsze burgery w Sanoku

Opublikowano: Ostatnia modyfikacja:
Autor:

UDOSTĘPNIJ NA: UDOSTĘPNIJ NA:

Przeczytaj również:

Wiadomości Sanok posiada wiele wspaniałych knajp, które serwują swoim klientom wyśmienite hamburgery. Dlatego bezsprzecznie warto poznać te najlepsze z nich, by wybrać ten idealny dla siebie. Ranking jest stworzony przez portal fajnepodróże.pl, czyli oparty na podstawie opinii turystów. Zobaczcie które lokale z burgerami polecją!

Kiedy myślimy o hamburgerach, od razu mamy skojarzenia z amerykańskim snem i życiem, które jest kolorowe, dynamiczne, nigdy nie stoi w miejscu. Przenosimy się na ulice Nowego Jorku i już w myślach kupujemy idealnego burgera z food trucka lub zamawiamy go w jednym z kultowych barów. Przed oczami staje nam także znane na całym świecie logo McDonald’s i ich robione na szybko przekąski dla zabieganych. Ten obraz zagościł na stałe w popkulturze i jednocześnie w świadomości milionów konsumentów na całym świecie. Jednak czy hamburgery rzeczywiście pochodzą z USA, a ich naturalną przestrzenią są lokale z charakterystycznymi obrusami w czerwono-białą kratę?

 

Zaskoczeniem dla wszystkich miłośników tej potrawy może być fakt, że to imigranci z Niemiec nauczyli Amerykanów przyrządzania befsztyka z siekanej wołowiny, którego dziś nazywamy hamburgerem. Podobno pierwszy kotlet mielony na grzance został podany już w 1904 roku przez Fletchera Davisa – garncarza, prowadzącego swój bar w Teksasie.

Zaczęło się więc od prostej, niewyszukanej potrawy, której podstawą było dobrej jakości mięso. Później przyszła złota era fast foodów, a burger zamienił się w szybkie danie ze składników o niewiadomym pochodzeniu. Dziś uznani restauratorzy, a nawet twórcy popularnych food trucków odchodzą od takiego podejścia. Zauważyli modę i zainteresowanie dobrymi burgerami i skutecznie ją wykorzystują. Wiedzą też, że teraz gotowaniem interesują się wszyscy. Wszyscy też chcą jeść to, co najlepsze, z dobrego, ekologicznego chowu lub upraw, naturalne, ale także niewymuszone i w stylu casual dining nawet wtedy, kiedy idą do czterogwiazdkowej restauracji. W kawałku wyśmienitego mięsa zawarta jest przecież ponad stuletnia tradycja i wiele tajników przyrządzania, dzięki którym ze zwykłego kotleta w bułce można wyczarować danie restauracyjne.

 

Źródło: horecanet.pl

UDOSTĘPNIJ NA: UDOSTĘPNIJ NA:
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy