Reklama

Arte Culinaria Italiana w Trzebownisku koło Rzeszowa

Opublikowano:
Autor:

Arte Culinaria Italiana w Trzebownisku koło Rzeszowa - Zdjęcie główne
UDOSTĘPNIJ NA: UDOSTĘPNIJ NA:

Przeczytaj również:

Wiadomości Dla miłośników kuchni włoskiej szykuje się prawdziwa gratka. 10 marca w Trzebownisku koło Rzeszowa odbędzie się konkurs włoskiej sztuki kulinarnej Arte Culinaria Italiana.

Święto kuchni włoskiej

To już XIII edycja prestiżowego konkursu kulinarnego Arte Culinaria Italiana. W szranki o zwycięstwo w konkursie stanie 12 dwuosobowych drużyn, wyłonionych spośród najlepszych młodych kucharzy w Polsce. Za zadanie będą mieli przygotowanie dwóch dań, wśród których nie może zabraknąć kwintesencji włoskiej kuchni czyli makaronu Barilla.

W konkursie oprócz zawodowych kucharzy wezmą również udział gwiazdy telewizji. Słynąca z prostoty kuchnia włoska jest bowiem znakomitym polem do popisu także dla osób, które sztukę kulinarną uprawiają amatorsko. Zmagania uczestników oceniać będą doświadczeni szefowie kuchni, mistrzowie w swojej dziedzinie, tacy jak Kurt Scheller czy Andrzej Polan. Organizatorem konkursu jest prawdziwy ambasador włoskiej kuchni w Polsce – Giancarlo Russo.

Masters of Pasta

Dlaczego tegoroczna edycja Arte Culinaria Italiana jest wyjątkowa? Uczestnicy będą rywalizowali nie tylko o laur zwycięzcy, lecz także  o tytuł Master of Pasta dla kucharza, który przygotuje najlepsze danie makaronowe.

Master of Pasta wyłoniony w konkursie Arte Culinaria Italiana będzie miał możliwość wzięcia udziału w eliminacjach do Pasta World Championship. To światowej klasy konkurs kulinarny organizowany już po raz 7. przez markę Barilla. Zawody odbywają się w Mediolanie, do którego zjeżdżają największe młode talenty kulinarne ze wszystkich zakątków naszego globu.

Polska po raz drugi została zaproszona do udziału w Pasta World Championship. W ubiegłym roku nasz kraj reprezentował Sebastian Olma zwycięzca m.in. II edycji programu Top Chef. Na konkursie w Mediolanie zaprezentował swoje autorskie, niezwykle oryginalne danie, Casarecce Barilla z borowikami, combrem z jelenia i brukselką.
 
Każdy może zostać mistrzem makaronu!

Masters od Pasta to globalna kampania marki Barilla, której bohaterami są tenisista Roger Federer oraz szef kuchni David Oldani.  Ideą kampanii jest promocja tradycyjnej włoskiej kuchni, w unowocześnionej wersji. Podkreślenie prostoty i przyjemności z jaką powinna wiązać się nie tylko degustacja, lecz także przygotowywanie posiłków. Każdy z nas może być kulinarnym mistrzem, dlatego warto odwiedzić Arte Culinaria Italiana, aby uczyć się od najlepszych!


Komu uda się osiągnąć doskonałość w prostocie i zachwycić jurorów? Dowiemy się już w marcu!

UDOSTĘPNIJ NA: UDOSTĘPNIJ NA:
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE